Кількість
|
Вартість
|
||
|
Форель — одна з найвідоміших лососевих риб, яку безсумнівно подають у будь-якому ресторані, у меню якого взагалі є рибні страви. Популярності саме форелі сприяють і приголомшливі смакові якості, і те, що людство навчилося успішно розводити її штучно, завдяки чому ареал її проживання істотно розширився, доступність підвищилася, а ціни, відповідно, знизилися. (Salmo trutta) Риба сімейства лососевих, що мешкає в морях, річках, озерах, гірських струмках. Більшість риби, що продається, вирощується на спеціальних фермах. Форель надходить у торгову мережу у свіжому, свіжогарячу, копченому, солоному вигляді, а також напівфабрикатів. Має дуже ніжне м'ясо. Форель ідеальна для приготування безлічі страв: її можна смажити, варити, бланшують у винному соусі та готувати на грилі. Вона дуже багата на жирні кислоти Омега-3 та жиророзчинні вітаміни А і D. До того ж форель містить велику кількість водорозчинних вітамінів В12 і піридоксину.