Кількість
|
Вартість
|
||
|
Хек - найкорисніший, найсмачніший і найзручніший представник тріскових порід.
Риба хек зібрала в собі майже половину елементів таблиці Менделєєва, і не тільки. У м'ясі та ікрі міститься кальцій, цинк, магній, натрій, залізо, мідь, марганець, хлор, нікель, кобальт і йод. Крім макро- і мікроелементів, риба містить величезну кількість вітамінів: A, C, Е, D, PP і майже всі вітаміни групи В (1, 2, 6, 9). До всього цього додаються білки і жирні кислоти типу Омега-3. Найбільшу концентрацію з усіх мають фтор, сірка, калій і фосфор. (більше 200 мг. на 100 г м'яса) і вітамін РР (4,3 мг на 100 г м'яса).
Вуглеводів у хеці практично немає, незалежно від того, як її приготовано. ККал у хеку також зазвичай менше 150 на 100 г. А готувати мерлузу можна найрізноманітнішими способами. Це і варений хек, і смажений, і котлети, і юшка, у кого на що вистачить фантазії.