Кількість
|
Вартість
|
||
|
Olio extra-vergine – це перший холодний віджимання, тому воно вважається найкориснішим і якіснішим. Олія екстра-класу (на етикетці напис Extra Virgin). Маркування Extra означає, що в цій оливковій олії кислотність не перевищує 0,8%. Як правило, Olio Extra Vergine Prodotto di Oliva отримують у процесі роздавлювання оливки разом із кісточкою.
Слід пам'ятати, щоб максимально зберігати всі корисні вітаміни та мікроелементи в олії, його не можна підігрівати, але смажити та гасити на ньому можна.
Його можна використовувати практично для всіх видів приготування: підходить для гасіння, смаження.
Рідше застосовують для заправки салатів, тому що олія не має яскраво-вираженого смаку та запаху.
Особливості
- Не гірчить, т.я. має низьку кислотність 0,3%.
- Зберігати необхідно у темному місці.